maanantai 6. tammikuuta 2014

Tilkkujen tuhoamista

Kankaiden himohamstraaja törmää äkkiä ongelmaan, että mitä ihmettä niille kaikille ompelusta yli jääneille tilkuille voisi tehdä? Trikoopipoja kun ei määräänsä enempää tarvitse eikä vaatteisiin ehdi niin paljon taskuja tekemään, että kaikki palat niihin saisi hukattua. Minulla tuli joulun alla totaalinen kyllästyminen "näistä teen ehkä vielä hihan tai vauvan bodyn etukappaleen"- kangaspaloihin ja ne kokivat muodonmuutoksen sekä nukenvaatteiksi että kuolalapuiksi. Viimeiset kämmenenkokoiset palat päätyivät keittiöömme lasten kasvojen pyyhintään tarkoitetuiksi lapuiksi, kun molemmilla poitsuilla on aina päivän menu helposti luettavissa poskilta sapuskoinnin jälkeen. 

Nämä nukenvaatteet päätyivät siskontyttöni Baby Bornin käyttöön. Hiukan huvittavat nuo paksut kantit vaatteissa ovat, mutta tulipahan tehtyä nyt nukenvaatteetkin samannäköisiksi kuin siskoni tyttären vaatteet. Kaavat näihin mekkoihin ja housuihin on otettu Murusia- blogista. Kiitokset kaavojen tekijälle välitinkin jo blogiin. 
Joulun alla havahduin myös faktaan, että nuorimmaisemme leuka on alkanut falskaamaan, sillä siihen tahtiin alkoivat bodyt ja leikkimatto kastua. Niinpä oli aika tehdä kasa kuolalappuja pahimpien kuolavanojen pyydystämiseksi. Apua kaavoihin pyysin paikallisesta facebook-ompeluryhmästä ja sieltä tuli vinkki LaRaLiL-blogiin, josta näppärät kaavat löytyivät. Tarvittaessa kuolalaput taipuvat näppärästi myös ruokalapuiksi kiinteitä ruokia syömään opettelevalle nelikuisellemme :)

Takana vino pino kuola- ja ruokalappuja. Etualalla ei suinkaan liivinsuojia, vaan pienten kasvojen pyyhintään tarkoitettuja lappusia. 

Tämä kangas oli ensimmäisiä kuviotrikoohankintojani ja en meinannut vieläkään raaskia silputa loppuja. Tästä viikingit- trikoosta oli näet tullut ommeltua esikoiselle ensimmäinen kutakuinkin onnistunut trikoopaita, joten kankaaseen oli latautunut melkoisesti tunnearvoa matkalla :)

Tällä urakalla pääsin jo hyvään alkuun tilkkujeni tuhoamisessa ja mieli keveni jotenkin uskomattoman paljon, kun sai niille kaapissa marinoituneille kangassuiroille jotakin mielekkäämpää käyttöä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti