sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Rallipaita ja pari pikkuista bodya

Noniin, uusimmassa Ottobressa oli niin kertakaikkisen mahtava hupparin kaava pojalle (ja miksei samaa voisi tytöllekin soveltaa), että siitä oli pakko tehdä esikoiselle rallipaita! Laiskuuttani tosin jätin malliin kuuluvan hihataskun ja kyynärpaikat tekemättä. Sinisen autokankaan tilasin Selian alesta ja keltainen trikoo on Triteksistä. Pojalle paita kelpasi hyvin, koska huppu on kuulemma kaivurin värinen ;) 

Mahassa köllöttelevä nuorempi herra sai kaappiinsa odottamaan kaksi bodya (koossa 62 cm). Nämä ovat Ottobren Kisuliini- kaavalla tehtyjä. Ilolla tehty- blogissa olikin juuri kerrottu pääaukon käyvän jossain vaiheessa lapselle ahtaaksi ja meidänkin taloudessa Se Toinen Insinööri totesi heti bodyt nähdessään, että onko sen lapsen pään tarkoitus mahtua tuosta pääaukosta. Noh, jatkossa aion plagioida härskisti tuota pikkupippurin versiota nepparillisesta Kisuliinista. Nyt vain teki mieli kokeilla kaavaa enkä miettinyt sen enempää bodyn käytännöllisyysnäkökulmia. Toivotaan myös, että tämäkään poitsu ei ole mikään niskakakkaajien kuningas, kun tuon bodyn joutuu myös poistamaan pään kautta. Esikoisella muistaakseni vielä tuossa vaiheessa käytin kietaisubodeja, kun ne tuntuivat olevan kätevämpiä. 

Voi nyyh, kun tuota sinistä kangasta ei riittänyt hihoihin asti. Väkisin sovittelin sitten tuon tähtitrikoon hihoiksi.


Ja vielä loppuun on pakko hehkuttaa kantinkääntäjää! Aivan uskomattoman nopeaa ja helppoa oli tehdä nuo kantit sekä huppariin että bodyihin. Mieskin ihan hämmästyi, että joko ompelukset tulivat valmiiksi, kun kuulemma niin nopeasti tulin valmiita tuotoksia esittelemään. Pienestä se äiti-ihminen tuleekin onnelliseksi :D6 kommenttia:

 1. Ihanan pirteitä väriyhdistelmiä! Sopii kesään loistavasti ja myös tuomaan piristystä syksyyn ja talveenkin. Mielestäni vihreä tähtikangas sopii enemmän kuin hyvin hihoihin! Myös täällä kaikenlaiset positiiviset miehen kommentit ompeluun liittyen ilahduttavat kovasti mieltä:)

  VastaaPoista
 2. Ihanan värikkäitä ja iloisia! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat vaatteet ja kyllä, minäkin liputan kantinkääntäjää.

  VastaaPoista
 4. Tähtitrikoo on just passeli tuon kankaan kanssa!! :) Ihania! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania! Olen miettinyt kantinkääntäjää ompelukoneeseen. Josko se nopeuttaisi minuakin :>

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteistanne :)

  VastaaPoista