lauantai 20. heinäkuuta 2013

Avaroom-tyyppinen päiväpeitto

Raskauden viime metreillä tämä pesänrakennusvietti näemmä joka kerta pompsahtaa ihan kunnon sfääreihin ja tällä kertaa purin sitä esikoisen päiväpeiton värkkäämiseen. Eihän se nyt tulisi kuulonkaan, että uusi vauva syntyisi kotiin, jossa ei ole isoveljen sängyssä päiväpeittoa ;) 

Inspiraation päiväpeiton toteuttamisesta sain tästä piipadoon blogikirjoituksesta. Muistaakseni linkin bongasin facebookin Saumanvara-ompeluryhmän seinältä. Tutkittuani Avaroom- päiväpeitteiden hintoja, tulin siihen tulokseen, että peittoa kannattaa yrittää väkästellä itse. Itse tekemällä päiväpeiton materiaalien hinnaksi tulikin sitten noin 30 euroa. 

Päiväpeiton ompeluun käytetyt kankaat tilasin Ompelun Ihanuus- verkkokaupasta. Päiväpeiton päällisenä on käytetty tähtipuuvillaa ja alapuolella on vuoritikki. Näin ollen ensimmäisenä hommana oli kiinnittää tuo päällikangas jotenkin pysyvästi vuoritikkiin ja päädyin tekemään sen alla olevan kuvan mukaisesti. Tikit on tehty hyödyntäen vuorikankaan tikkauksia, joten ne sai suhteellisen helposti suoraan. Kuitenkin totesin, että parivuoteen päiväpeittoa ei minun Pfaffillani tikattaisi ja tämmöinen 80x130 cm kokoinen pala on ihan maksimi, mitä sillä on kohtuullisen mukava tikkailla. 


Tikkaamisen jälkeen kiinnitin Tampereen Vaahtomuovista hankitut metrivetoketjut paikoilleen kannen sivuihin. (Olin muuten kohtalaisen yllättynyt, kun Eurokankaan valikoimassa ei metrivetoketjua ollut. Tiedänpä tämänkin jatkossa. )

Ompelun aikana unohdinkin autuaasti peiton työvaiheiden valokuvaamisen, joten seuraavat kuvat ovatkin sitten valmiista peitosta. Tältä peitto näyttää nyt poikamme sängyssä. Tältä peitto näyttää avattuna. Päiväpeiton kanssa on nukuttu nyt yhdet päikkärit ja yhdet yöunet ja melko näppärälle systeemille tämä vaikuttaa. Eli tuo reunus kiertää koko patjan ja reunus jatkuu joka puolelta patjan alle noin 20 cm verran, jotta reunus pysyy hyvin paikoillaan. Patjan alapuolinen reunus on tehty valkoisesta lakanakankaasta, kun se ei sieltä enää mihinkään näy. Tykkään myös erityisesti siitä, että pedattuna tuosta sängystä ei sivusta näy aluslakana vaan sieltä näkyy nimenomaan tuo peiton reunus. Lapsena minulla oli tämmöinen samanlainen Unipuun yläsänky (tosin männynvärisenä) ja sänky oli kauhean vaikea pedata nätisti. Tämä päiväpeitto ainakin on hyvä apu siihen ongelmaan. Nyt sitten kerätään kokemuksia peiton käytöstä ja uuden päiväpeitteen ompelu tulee eteen ainakin siinä vaiheessa, kun pojan patjaan lisätään jatkopala :) 

2 kommenttia:

  1. Toimivan ja tyylikkään näköinen peitto!

    VastaaPoista
  2. Hitsi tämä on ihana! Saisinkohan mäkin aikaiseksi? Jos vaikka tulisi tuo maksimittainen Unipuu-kerrossänky joskus pedattua?!

    VastaaPoista