lauantai 11. toukokuuta 2013

Kesäistä vaatetta siskontytölle

Tuli tuossa eräänä iltana soiteltua siskon kanssa ja sivulauseessa siskoni totesi, että tyttärellensä tarvitsisi hankkia t-paitoja. Tällä ompeluhullulla tädillä alkoi samantien ompelukone surista päässä ja koska vanhempamme olivat tulossa meillä käymään, saisin ompelukset toimitettua pikana perille Savonmaalle heidän mukanaan. Lisäksi ompeluaika olisi taattua, kun isovanhemmat olisivat höpsöttämässä poikaamme 3 päivän verran. Eli kaikkinensa minulla oli kaikki edellytykset tehdä pitkästä aikaa ompeluhommia keskeytyksettä!

Ensimmäisenä valmistui tämä mekko/tunika. Kuvittelin tekeväni siskontytölle mekkoa, mutta valmistuttuaan tämä ei ollut juurikaan pidempi, kuin ompelemani t-paidat. Toki tuo vyötärörypytys vetää mekkoa hengarilla hieman kasaan, mutta hieman mietityttää, että oliko tuo mekko pienellä mitoituksella kaavoitettu. Kaava on siis uusimmasta Ottobresta 3/2013 nro 15 ja koon tein 92 cm:n ja 98 cm:n välimaastosta. 


Olin tilannut mekossa käytetyn Sweet Days- kankaan Seliasta ja päätin tällä kertaa koettaa käyttää tilatun palan mahdollisimman hyvin kokonaisuudessaan, sillä kaapeissani on aivan liikaa kangastilkkuja, joista "ehkä saan vielä hihan johonkin", kun en raaski niitä menemäänkään heittää. Niinpä tuosta Sweet Days- kankaasta valmistui vielä kaksi t-paitaa tähän tyyliin:Näihin kaava on otettu kestosuosikistani Little Lambista eli muutoin kaava on sama, mutta hihat on lyhennetty. Toivottavasti siskoni perhe näistä tykkää, vaikka melkoisia väri-iloitteluja näistä tuli! Itsellä ainakin oli hyvä mieli näitä ommellessa ja ihanan herkkuja noista omasta mielestäni tuli :) 

8 kommenttia:

 1. Eka kertaa blogissasi vierailulla ja tykkään etenkin tuosta ylimmästä mekosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa toki uudelleen! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän ihania kesävaatteita ja täytyy sanoa, että katselen kateellisena kuinka siistin nepparilistan olet saanut ommeltua. Lisäksi pidän siitä kuinka olet kankaita yhdistellyt.

  VastaaPoista