tiistai 2. huhtikuuta 2013

Synttärilahja siskon tyttärelle

Siskoni tytär täytti maaliskuussa 2 vuotta ja synttäreitä juhlittiin Savossa kuluneena pääsiäisenä. Täti käytti tietysti tilanteen hyödyksi ompelemalla tytölle jälleen kerran vaatetta. Omalle pojalle tehdyn hupparin harjoittelun myötä päätin tehdä poikani serkkutytölle samalla kaavalla hupparin ja siihen sopivat housut ja ruttupipon. 

Pipon ompelu minulla jäi sen verran viime tinkaan, että tarvikkeet piti ottaa mukaan yöpaikkaamme. Ompelin pipon sitten valmiiksi synttäreitä edeltävänä iltana. Pahaksi onneksi olin unohtanut aiemmin käyttämäni viisisakaraisen tähden applikointimallin kotiin, joten piti piirtää uusi. Aluksi luonnostelin tähteä vapaalla kädellä ja eihän siitä mitään tullut, kuten kuvasta näkee! Niinpä insinööri otti käteensä laskimen, kulmaviivaimen ja harpin puuttuessa teippirullan ja sitten syntyikin symmetrinen ja sopivan pullukka tähti! Tällainen siitä lopullisesta setistä sitten tuli:Violetti velour ja resori on hankittu Seliasta. Hirvittävän vaikea väriä oli saada toistumaan oikein pokkarikamerassani, mutta tuossa ylemmässä kuvassa sävyt nyt ovat kutakuinkin kohdallaan. Hieman iso tuosta pipon tähdestä lopulta tuli, mutta tulipahan nyt pitkästä aikaa applikoitua edes jotakin! :) Setti on tehty jälleen koossa 98 cm ja pipon on tarkoitettu 50-senttiselle päälle. 

Sain lisäksi haasteen Miinullekko- blogin Julialta, mutta harmikseni en ehdi siihen vastaamaan nyt tämän nopean kahvitaukobloggaukseni yhteydessä. Asiaan kuitenkin palaan varmasti pian! :) Kiitos Julialle blogini huomioimisesta, olen otettu! :)

3 kommenttia:

 1. Aivan upean setin olet ommellut 2-vuotiaalle! Tuo symmetrisen tähden aikaansaaminen on yllättävän hankalaa :D.

  VastaaPoista
 2. Blogisi olikin ihan uusi tuttavuus. Huomasin heti että käytät samaa saumuria kuin allekirjoittanutkin, olisi hauska joskus lukea aiheesta tai vaihtaa siitä muutoin käyttökokemuksia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :)

  Anu, toki voimme vaihtaa kokemuksia:) Tuosta coverlockista kun ei hirveästi netissä googlettamallakaan löydy mitään käyttökokemuksia. Hyvin se ainakin minulla on alkuharjoittelujen jälkeen pelannut, kun oppi kaikki niksit. En vaihtaisi pois :)

  VastaaPoista