tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ämmypöötsi-paita ja -pipo!

Poikani on kypsässä 2 v ja 2 kk iässä päässyt jo hyvään makuun Angry Birds-pelien suhteen, joten meillä asustaakin kotona kova "ämmypöötsi"-fani. Missä tahansa vihainen lintu bongataan, niin iloinen hihkuminen on sen mukaista. Niinpä äiti päätti ilahduttaa poikaansa applikoimalla muutamaan vaatteeseen punaisen linnun kasvot ja poika oli ihan myyty näille tekeleille!

Paidan ompelussa luotin jälleen luottokaavaani Little Lambiin. Poikani on viime aikoina valitellut paitaa pois otettaessa, että "kolvat litistyy!", joten päädyin kokeilemaan nappilistan tekoa etukappaleen raglan-saumaan, jotta mokomaa korvienlytistymisongelmaa ei olisi. Se onnistuikin ihan mukavasti. Applikoinnin kanssa oli hieman pieniä ongelmia, kun applikoitava kangas oli sen verran joustavaa ja en heti hoksannut käyttää kahta tukikangaskerrosta kankaan takana, niin hieman linnun nokka ja muut äärikulmat pääsivät venähtämään. Yleensä en ole moitetta omalle Pfaffilleni antanut, mutta nyt olisin kaivannut paininjalan puristuksen säätöä. Ihan kelpo applikointi tuosta paidan linnusta kuitenkin tuli. 


Tässä ulkoa otetutussa kuvassa näkyy hyvin sitten tuo ämmypöötsi-hattu pojan päässä. Pyörälenkille piti ehdottomasti saada tuo hattu mukaan. Kuvassa näkyy myös käytössämme oleva Chariot Cougar- pyöräkärry, jolla tuona aamu huristimme pojan kanssa tunnin pyörälenkin. Koko perheen pyöräilylenkkeihin tuo on ihan ehdoton kapistus ja meillä ainakin sillä on tullut useita kilometrejä alle. Vuoden iässä poika otti usein lenkin aikana kärryssä 1-2 h päiväunetkin ja hyvin nukutti tasaisessa kyydissä. 


Laitetaan tähän loppuun vielä harvinaisia sovituskuvia, kun pojan sain kerrankin heti sovittamaan ompeluksiani :)Hieman tuo pipon sähkönsininen vuori vilkkuu näkyviin, joten pitäisi varmaan tikata vuori jotenkin paremmin kiinni pipoon. Kasvunvaraakin pipoon jäi vielä paljon. 

Kaivettiin lelumatto esille puolivuotiaan pikkuserkun visiittiä varten ja siinähän olikin mukava köllötellä!
Punaiset kankaat ja resorit on hankittu jälleen kerran Seliasta. Sähkönsininen trikoo pipon vuoressa on puolestaan Triteksistä. Jalassa olevat punaiset collegehousut olen blogannutkin jo aiemmin

Julian haaste odottaa edelleen vastaamista, mutta harmillisesti kahvipaussi loppui taas kesken!

3 kommenttia: