perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kesä mielessä

Kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät saivat ajatukseni karkaamaan jo kesään. Niinpä mieleen juolahti, että teen kerrankin jotain tarpeellista ajoissa, joten kangastilkkuni päätyivät tällä kertaa t-paidoiksi ja sortseiksi.

Setti omalle pojalle. Teepparin yksivärinen, lörppä trikoo
on Triteksistä. Tähtikankaat on muinoin hankittu Seliasta.  
Setti siskon tyttärelle (tosin kts. selvennys alla).
Kankaiden hankintapaikkaa en nyt millään muista. 

Tällä kertaa kaavat kaivoin Ottobresta 3/2011. Sortsit on tehty kaavojen nro 5 mukaan ja t-paita kaavojen nro 24 mukaan. Kaikissa koot ovat 92 cm. 

Tuon Paapiin kankaasta tehdyn paidan kanssa olen tällä hetkellä suurissa henkisissä paineissa: 2 v ja 1 kk poikani kun ilmoitti, että se on hänen paitansa, ei serkun. Kovin jääräpäisesti hän on paitaa itselleen vaatimassa. Nyt tällä äidillä on edessä nyt iso pohdinta, että kuinkas sukupuolineutraalisti tässä omaa poikaa maailmaan kasvatetaan.:P Ja on se jotenkin nurinkurista, että jos kyseinen serkku haluaisikin tuon pojalleni tehdyn setin, ei se herättäisi minussa ollenkaan samoja fiiliksiä, mutta toisin päin tämä tuntuu aiheuttavan päänvaivaa. 

4 kommenttia:

 1. Onpa kivannäköinen shortsikaava, pitääkin etsiä tuo.

  Meillä ilman muuta pojat voisi hyvinkin käyttää tuota "tyttömäistä" paitaa. Viime kesänä 4-vuotta täyttänyt piti useita vaaleanpunaisia t-paitoja ja tykkäsi niistä. Ainoastaan rusetit, prinsessankuvat ja muut tosityttömäiset ei kelpaa.

  VastaaPoista
 2. Kivat setit! Ja kyllä minä bambipaidan pojalle antaisin, jos sen haluaisi... Tylsäähän sellainen värijaottelu on. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja settejä, jotka suuntaavat ajatukset kesää kohti. Minä olen miettinyt myös kovasti tuota sukupuoli/värit asiaa. Olen pääsääntöisesti sitä mieltä, että lapsi saa pukea päälleen niitä värejä, jotka itse hyväksyy. Vaikea kysymys silti.

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit värisommitelmat.

  Setit kannustaa taas jatkamaan kesäompeluksia. Ihan ei taida muksut pärjätä 2kahdella t-paidalla jotka on vasta koossa. Toisaalta Suomen kevään (ja kalenterin)tuntien, vielä on onneksi aikaa. Meillä mies on aikas tarkka värien kanssa. Ei niinkään toisin päin, mutta mitään liian tyttömäistä ei pojalle saa mennä. Keltaisen aurinkojoustiksen sain menemään läpi kun lupasin lisätä raitakangasta.

  VastaaPoista