maanantai 12. marraskuuta 2012

Lahjapaja, osa 2.

Taas meni yksi ilta näiden ihanien tähtikuosien kanssa. Tällä kertaa Seliasta tilatut tähtikankaat päätyivät ruttupipoiksi. Takimmainen ruskea ja kaksi punaista ovat joululahja eräälle perheelle ja tuo pinkki tähtipipo on 12-vuotiaalle kummitytölleni tehty. Mitat ruttupipoon olen soveltanut Ottobren Baggy Look- piposta (Ottobre 4/2012, kaava 41) ja ompelu on tehty Kukikkaat kuosit- blogista löytyvän ohjeen avulla. Vuorena pipoissa käytin yksiväristen trikoiden jämäpaloja, joten nekin menivät nyt hyötykäyttöön.

Ruttupipot koossa 57 cm (ruskea), 57 cm (pun.), 54 cm (pinkki) ja 48-50 cm(pun.)

Sovituskuvan sain pienimmästä piposta oman pojan päästä. Kuvassa poika on melko kovassa kuumeessa ja käynnissä on hammasharjan pään jäystäminen viimeisten poskihampaiden puhkeamisen takia. Päällä pojalla on kesälomalla ompelemani nappilistallinen paita. Kankaan siihen ostin muistaakseni Triteksistä.


Siskoni tyttö saa joululahjaksi vielä tämän Mail Express- tunikan (Ottobre 1/2012, kaava 17), jonka tein Seliasta ostetusta Lillestoffin Skandinavian kukat- kankaasta. Heti, kun tästä kankaasta näin kuvia tiesin, että haluaisin tehdä tästä siskontyttärelleni tunikan. On jotenkin niin paljon "hänen näköisensä". Mekon tein koossa 98 cm, jotta tämä mahtuisi varmasti myös ensi kesänä. Tyttö kun on nyt jotain 86-92 cm vaatteiden välimaastosta.


Tämä projekti minulla on roikkunut vaikka kuinka kauan, eli olohuoneen uusien verhojen ompelu. Vihdoin eilen illalla sain homman valmiiksi. Verhojen ja muiden kodin tekstiilien ompelu on kyllä ihan hirveää pakkopullaa ja millään tavalla en siitä nauti! Vaatteita on paljon mukavampi väsäillä. Tässä ne verhot nyt kuitenkin ovat hätäisesti rullalle kääräistynä. Hienosäädön teen sitten joskus, kun jaksan. Kankaat näihin on ostettu Ikeasta (muistaakseni 3,99 €/m), joten konkurssiin tästä kokeilusta ei menty.


Ja kovasti pahoittelut huonolaatuisista kuvista. Tähän vuodenaikaan ei tuo oma pokkarini oikein kykene kuvaamaan kunnolla. Kuvien ottamisen tietysti myös muistan aina vain iltaisin, joten päivänvalon apua näissä kuvissa ei vahingossakaan ole.

1 kommentti:

  1. Tuo Sakandianavian kukat sopii tosi hyvin juuri tuohon kaavaan. Ihana <3. Harmittaa, etten ommellut silloin enempää, kun omat tytöt olivat pieniä.

    VastaaPoista