tiistai 6. marraskuuta 2012

Lahjapaja, osa 1.

Viikonloppuna tuli tehtyä sekä vauvalahjoja että joulupukin askareita. Sininen kietaisubody sekä vauvatumput tein serkkuni pienelle poikavauvalle. Pikkuinen tuli maailmaan kuukautta ennen laskettua aikaa ollen vain noin 44 cm pitkä, joten tämä 56-senttinen body on hänelle aivan valtava vielä. Nukenvaatekaavastosta olisi varmaan saanut katsoa kaavat, kun ei noissa Ottobreissakaan ole juurikaan edes 50-senttisiä vaatteita.
Nämä kaksi peruspaitaa menivät siskoni tyttären lahjapakettiin. Kaavana käytin CWS301:n tyköistuvaa mallia. Ommellessani paitoja aloin kuitenkin miettimään, että onko kaava kuitenkin liian lyhyt, kun pojalleni ompelemat nappilistapaidat ovat helmasta ainakin viisi senttiä pidempiä. Päädyin sitten tekemään näihin paitoihin vähän kapeammat helmakäänteet ja tuossa tähtipaidassa se harmillisesti kostautui, kun peitetikki karkasi etukappaleella toisen neulan osalta yksinkertaisen trikoon puolelle. Tuli melkoinen aaltokuvio helmaan ja ompelijaa se harmitti ihan suunnattomasti. Kehdannen kuitenkin tämän paidan pakettiin laittaa? Korjatakaan en tuota tikkiä viitsisi alkaa, kun todennäköisesti tulos olisi vain entistä rumempi.
 Samoin tuossa Runoratsu-paidassa helmakäänne on myös tehty kapeana ja lopputuloksen nähtyäni totesin, että peitetikkikin olisi saanut olla kapeammassa leveydessä. Jotenkin tuo leveä peitetikki noin lähellä helmaa on jotenkin hassun näköinen. En tiedä olenko tässä nyt itse vain liian kriittinen omia tekeleitäni kohtaan, kun miehen mielestä nämä olivat taas "ihan hyviä", mutta kun itse antaisi mielellään lahjaksi vain täydellisiä tekeleitä.Näistä ompeluksista tuli nyt edelleen tätä peruspaita- linjaa ja mitään ihmeellistä jujua näissä vaatteissa ei ole. Tekisi mieli pitkästä aikaa applikoida jotakin, mutta kun en oikein tiedä, että mitä. Poika olisi varmasti haltioissaan, jos paitaan ilmestyisi kaivuri tai vaikka Late Lammas (suurin suosikki tällä hetkellä), joten ehkä äidin pitäisi ryhdistäytyä.

3 kommenttia:

 1. Nämä olivat kyllä sellaisia, että kelpaavat varmasti lahjoina. Tuo runoratsu on ihana kuosi! Minulla ihan sama ongelma eli en haluaisi antaa kuin täydellistä lahjaksi. Ja harmittavan harvoin tuntuu ihan täydellistä tulevan.

  VastaaPoista
 2. Onpa kivoja! Hassua, kun omatekoisia kohtaan on aina niin kriittinen, mutta kaupasta voi kuitenkin ostaa vaatteita, jotka on paikoin ommeltu ihan miten sattuuu... Ei lahjansaaja niitä ompeleita syynää - pakettiin vaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :)

  Toi on muuten ihan totta, mitä Nora sanoit. Tässä kun on alkanut nyt oman ompeluharrastuksen myötä vähän kriittisemmin tutkimaan noita kaupan valmisvaatteitakin, niin näkee niissäkin kyllä välillä melkoisia viritelmiä. Eikä aina ole kyse edes mistään halpisvaatteista.

  VastaaPoista