sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Blogin aloitus

Ompelukärpänen on puraissut minua pahemman kerran, joten päädyin kokeilemaan nyt tällaisen käsityöaiheisen blogin perustamista. Ajatuksena on lähinnä seurata itse omaa kehittymistään näissä ompeluhommissa ja jakaa käsityöinnostukseni hedelmät myös muiden nähtäväksi.
Kalustona minulta löytyy tällä hetkellä  Pfaff select 3.0 ja en enää voisi kuvitellakaan ompelevani ompelukoneella, jossa ei olisi tuota kiinteää kaksoissyöttöä. Kesällä kalusto täydentyi sitten yhdistetyllä saumuri-peitetikkikoneella Pfaff Coverlock 3.0:lla ja se on aivan ihana! Melkoisen merkkiuskollinen siis olen, mutta molemmat koneet toimivat kuin unelma, niin ei voi valittaa :)

Kuten esittelytekstissänikin kerron, minulla on 1,5-vuotias poika, joka rajoittaa tällä hetkellä käsitöihin käytettävissä olevaa aikaa. Varsinkin nyt, kun palasin päivätyöhön, ovat ompelustunnit olleet kortilla. Tosin toisaalta tuntuu, että mitä vähemmän sitä omaa aikaa on käytettävissä, sitä tehokkaammin se tulee myös käytettyä. Nykyään ompeluaikani alkaa useimmiten pojan mentyä nukkumaan noin klo 20 ja siinä noin parituntisen ehtii väkerrellä, ennen kuin itse menen nukkumaan. Vaikeinta on jättää työ kivaan kohtaan kesken, mutta siihen on ollut nyt pakko opetella pojan syntymän myötä.

Ompelumallit ja kaavat hankin Ottobre-lehdistä tai Ottobren creative workshop-minimallistoista. Ompelen sekä itselleni että pojalle vaatteita ja jos mieleni tekee tehdä jotain oikein tyttömäistä, niin silloin ompelen vaatetta siskoni 1,5-vuotiaalle tyttärelle. Serkusten ikäero on vain 2 kuukautta, joten oma poikani pääsee sovitusnukeksi siskontyttöni vaatteille. On kieltämättä hauskaa nähdä oma poitsu tunikamallisessa mekossa ;)

Toivottavasti pian saisin aikaiseksi lisäillä kuvia blogiini, sillä eihän käsityöblogi ole mitään ilman aiheeseen liittyviä kuvia.  Mikään hyvä valokuvaajahan minä en ole, mutta toivotaan, että olennaisin info eli ompelutuotos kuvista kuitenkin erottuisi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti